Emberfeletti erőfeszítésünkbe került, hogy eddig sikerült elrejtenünk   létezésünket a nagyÉrdemű előtt, de Sajnos semmi nem tarthat míg a világ. Az elnökség alapos és kegyetlen furómunkája meghozta mérges gyümölcsét, és ránktaláltak Csendes-óceáni rejtekünkben. Az infernális vezetőségi nyomásra most kénytelenek vagyunk felfedni fátylunkat, és megmutatni hátunk közepét.

Az Alternativ Színházi Fogalmak Alternatív Mini Kéziszótára ezt írja “rólunk”:
Pylades club szélsőséges statiszta csoportosulás; 2006-ban alakult  Kolumbán Csongor (Érdemtelen művész), Csepei Zsolt (Pylades díjas 2007) és Ifj. Visky András (Univer díjas 2006, 2007) alapítótagok kezdeményezésére. Nevét a legnagyobb görög statisztáról kapta: Pylades több görög drámában szerepel, replikái számának összege mégsem éri el a tízet.  A club harcol a statiszták jogaiért, elhatárolódik a nagy szerepektől, jó beszédtechnikától, fényben állástól és a sikertől. Az ilyen ambíciós művészi törekvések helyett, a statisztálásra, és kis szerepekre helyezi fókuszát. 2009es statisztikák szerint a club már több mint száz (nem aktív) tagot számlál, akik nagy sikerrel bujkálnak Erdély színpadjain. A Pylades Club jelmondata: “A fényből az árnyékba!”

Az egyik legemlékezetesebb Pylades replika:

“Hát Loxiásznak jóslatát így elveted,

a pűthóit, s hű esküszód is? Ellened

mindenki légyen inkább, mint az istenek.”

Reklámok

2 responses to “

  1. össze kéne hozni valami eventet, ahol a Pylades Klub tagjai pylateseznek a nagyérdemű előtt az árnyékban. 🙂

    Panna

  2. L.Emő

    … eddig nem találtam a helyem, aztán rájöttem a Pylades klubnak köszönhetően, hogy talán nem is volt helyem… már ami az erdélyi színpadokat illeti… ohhh, szellemi, lelki otthon, mily jó, hogy rátaláltam… ohhh, igen úgy lenni, hogy nem is lenni… ohhh, igen a ” A fényből az árnyékba!”…
    A legemlékezetesebb Pylades replikát illetően… már az elolvasása igencsak igénybe vette mindkét gyengén szinaptizáló neuronomat… memorizálása így teljességgel lehetetlen… de hát amúgy is méltatlan lennék rá… így lesütött fejjel, némán, jobbra el.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s