Pálosy Zsuzsa

Hm… háthogyszóval 7.-én járt le a Levi által kiszabott határidőm minden lényegeset megírni magamról.  S ahogy Csongor mondaná “S’akko mi?”. Jelenlegi nyugdíjas státuszomnál fogva garantáltan semmi életbevágóan fontos nem változott azóta, nem voltam idealistább, lelkesültebb, motiváltabb, mint most, nem mentem férjhez, nem találtam meg az élet értelmét, sem tehetségesebb nem lettem  (ha-ha, legyen min csámcsognotok).

Egy hitelesített HP F4100 gyártású dokumentum értelmében SZÍNESZ vagyok, na most nem a szó elszállt értelmében kell érteni, nem a jelmezviselős-meghalunkaszínpadon-szakmaeznembohémélet féle színész, hanem az elmúlt három évet azért mégsem tudom visszacsinálni, ezért ez a hivatalos meghatározásom. És egészséggel használom a kolozsvari FSEGA padjaiban (jót tesz az egómnak, na meg a presztízsemnek), ahol körülbelül egyenlő értékű a legal alien szószerinti értelmével (nem az egyesült államok törvényei szerinti definíciójával, de olyan jól szool… ). A közgázon az emberek nem hülyék. Na jó, ez vitatható, de valami közös van bennük és a szinisekben, lévén, hogy amikor elfogadtattam a sport minősítéseimet és felsoroltam, hogy balettet, társasági táncokat, kontakt improvizációt, vívást, akrobatikát, színpadi harcokat, církuszi művészetet és színpadi mozgást is tartalmazott az órarendem körülbelül ugyanúgy reagáltak, mint az előbbiek.

Ebből asszem minden fontos kiderült. Kivéve azt, hogy amikor Imecs Levi felvetette hogy megalakult az egyesület és nem szeretnék-e besegíteni, egyetlen feltételt szabtam: “Én nem játszom!”, amit ő szíves-örömest el is fogadott. Pár hét múltán ugyanez a bizonyos fiatalember felhív, hogy igazán semmiség-pár perc-megaztán-nemisigazánaz, be kéne mondani a híradó szövegét… én hülye… najó… Következő telefon: maestejó?/ Jó. A szöveg vázlat, tehát nem kell pontosan ezt mondanom, nem?/ De.

Így kezdődött számomra. De most már komolyan gondolom: ÉN NEM JÁTSZOM!

Vissza

Reklámok

One response to “Pálosy Zsuzsa

  1. Visszajelzés: Ismered a Tejutat? – az évad első előadása Kolozsváron « Váróterem Projekt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s