Imecs-Magdó Levente

„Te is játszottál benne?” – tették fel nekem a kérdést, az egyik első Tartuffe előadásunk után, harmad év elején. Röviddel utána pedig már a bizonyosság teljes tudatával egészítették ki saját magukat: „Nem, te nem.” Mindenki azt hiszi – legalábbis szereti azt hinni – hogy az éppen futó előadásban, ha nem is ő a legjobb, de minimum felejthetetlenül alakít. Mindenesetre könnyen találtam vigaszt: Damis szerepe (akit a Tartuffe-ben játszottam), nem olyan nagy szerep, meg a nézők különben is figyelmetlenek. Éppen ezért (is) örömmel töltött el az a tény, hogy megkaptam a Fizikusok „főszerepét” (most a rendező letorkollna), Möbiust; gondoltam: „Na, majd most!” Ehhez képest röviddel a bemutató után gratuláltak egyik évfolyamtársamnak, és szegezték nekem a kérdést: „Te miért nem játszottál benne?” Ez az epizód még megismétlődött néhányszor, és a helyzet kezdett igazán mulatságossá válni. Állítottak meg kocsmában, utcán, vonaton, és mindannyiszor dicsérték az előadást, és kérdezték, hogy én miért maradtam ki belőle. A legutóbbi ilyen eset azonban minden eddigit felülmúlt. „De igen, játszottál benne. Igen, azt hiszem emlékszem rád. Várj egy kicsit. Megvan! Te voltál a szeleburdi lánynak a pasasa!” És milyen igaza volt! Tényleg van Möbiusnak egy szeretője, Mónika nővér személyében, akivel ráadásul volt is egy közös jelenetünk. „Na ugye – nyugtáztam magamban – vannak azért figyelmes nézők is a színházakban.”

Neved: ott írja fent.

Beceneve(i)d: sokáig azt hittem nincs, de mostmár muszáj válaszolnom olyan megszólításokra, mint: Lenci, Lenc, Lencok. Elég baj.

Kedvenc beceneved: Levi.

Kedvenc időtöltésed: Kifejezetten jót tesz nekem, ha kialszom a 12 órát. Egy újságcikkben olvastam, hogy 7 óra alvás az ideális, és elborzadtam: hova tart ez a világ?

Mér?: Próbáljátok csak ki…

Kedvenc filmed: ami nehezen indul be, de ordítok ha vége van.

Kedvenc focicsapatod: Szánom-bánom, cselzís vagyok. Mostanában pedig a magyar válogatottban látok az eddigihez nem mérhető potenciált.

Kedvenc könyved: Majdnem minden, ami Marquez, Llosa, Kundera és Dosztojevszkij.

Kedvenc játékosod: Visky Andrej

Kedvenc színészed: Csepei Zsolt

Kedvenc előadásod: Krétaköréktől a Feketeország. Talán. Jó az, amin nevetni tudsz, de halkan, s aztán megüt, de nagyon.

Kedvenc rendeződ: Felvágás, ha azt írom Peter Brook???

Kedvenc dalod: „De szeretnék én is, hej!”

Kedvenc ételed: Ajajaj…

Pár szó az ivásról: Ajajajajaj!

Kedvenc barátod/barátnőd: Hát persze, hogy Eszter.

Hobbyd: foci, színház, zene, sör, kirándulás, olvasás. A sorrend nem feltétlenül fontos. S mostanában azon vagyok, hogy nehogy a féjszbuk is idekerüljön. De egyelőre jól állok. Pl. csak a napokban tag-eltem először.

Álmod/vágyad: Vicces. Szeretnék a Váróterem Projektből megélni. Mondom vicces.

Pár szó a fociról: Nézni akkor jó, ha nyer a csapatod. Ha nem nyer kínkeserv. De azért még nézem. Játszani akkor jó, ha nyer a csapatod. Ha nem nyer kínkeserv. De azért még játszom.

Szakmai önéletrajz, ejtsd CV

Vissza

3 responses to “Imecs-Magdó Levente

  1. Visszajelzés: Ismered a Tejutat? – az évad első előadása Kolozsváron « Váróterem Projekt

  2. Jo napot kivanok,
    A nevem Razvan Radu es a Laurinfilm Budapest megbiszasabol irok nektek. Egy castingrol lenne szo ami Hetfo 07.06.2010, 14.00-20.00 oraig tartanank a Magyar Operaban, Kolosvaron, es ahol meghivnank titeket. Mivel nem tudtam telefon szamot talalni igy tobb infot tudok majd szolgalni ha fel hivtok a 0744 597 988 telefon szamon vagy a kolegamat – Szabo Sandor: 0036 30 8912509

    Razvan Radu

  3. Palosy Zsuzsa

    Szponzorkereses egyik allomasan Zsolttol is megkerdeztek…. tehat nem csak te vagy eszrevetlen. Azert nem javul a helyzeted, ugyanis az ur csak Andriskara emlekezett.:P

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s