Kis történelem

Bár nem tudományosan bizonyított tény, de a kocogás általános kifutási ideje két hét. Ez azt jelenti, hogy, aki a legszentebb fogadkozások között megígérte az egész baráti társaság előtt, hogy hosszadalmas és fáradságos napi futással leadja a felesleges kilóit, két hét kitartó munka után vagy megelégedik az eredménnyel, vagy feladja, vagy elfelejti, vagy inkább elfogadja haverja sörmeghívását. Szóval akkoriban még futottunk.

Történt mindez valamikor 2009 őszén, amikor (ki büszkén, ki kevésbé) büszkén viselte a végzős szinis címet. A sötét fellegek mindenestre már gyülekeztek fejünk felett, értsd: „Mit csinálunk egyetem után?” De a park felett is gyülekeztek, ezért a felmerülő problémát a park menti kiskocsmában készültünk megoldani. Hazugság lenne azt mondani, hogy azelőtt egyikünknek sem fordult meg a fejében egy saját színházi csoport létrehozásának az ötlete, sőt négyszemközt beszélgettünk is róla, de ez a dzsogging utáni pihenő volt az első közös „gyűlés”. (Néhány hónap elteltével kérdezte az ügyvéd, hogy milyen dátumon volt az alapítógyűlés, de valamiért nem emlékeztünk a dologra.)

A nyár, és a kora-ősz annak jegyében telt, hogy nevet próbáltunk találni a csapatnak, ami legalább ötször sikerült is. Aztán valamikor szeptember vége felé pottyant ki a Váróterem Projekt Zsolt száján, akit – és ez a mi figyelmetlenségünk – azóta sem szólítunk keresztapának. Hamar megegyeztünk abban is, hogy világhírnévre törünk, így szeretnénk, ha a WaitingRoom Project elnevezés is bevonulna a köztudatba. Ezek után már a bonyolult jogi procedúrák sorozata következett, amikből – hála Somai László ügyvédnek, és segédjének, Szikszai Tamásnak – mai napig sem értünk semmit, ugyanis ők mindent elintéztek. Ezúton is köszönjük nekik.

Kis történelmünk röviden ennyi, a többi már jelen és jövő. Blogunk azért jött létre, és azért működik, hogy erről a jelenről és erről a jövőről (most ez így kicsit furcsa, tudom) tudósítson. Kövessétek nyomon a Váróterem Projekt létének alakulását, azt, hogy miként kocogunk tovább.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s