A folyópart és a kacsák

A Váróterem Projekt Strasbourg-i látogatása mentén

 

A többiek elmentek hajókázni. Mi a folyóparton ültünk, és a kacsák előadták teljes repertoárjukat: úszás szemben az árral, úszás az árral egy irányba, kecses kanyarodás, víz alá bukás, tollak tisztogatása. Volt nálunk egy kenyér, amiből jól akartunk lakni vacsorára, de azon vettük észre magunkat, hogy már a felét a kacsáknak dobigáltuk, mintegy fizetésként a bemutatott produkcióért.

Volt nálam gitár, a kacsáknak énekeltem. Talán csak az emlékek megszépítése, de mégis állítom, hogy ők is bele-beleénekeltek a dalokba. A többiek közben arról értekeztek, hogy magyarul a kacsaszó: háp-háp, románul: mac-mac (ejtsd: mák-mák), és hogy melyik a hitelesebb verzió. Most volt alkalom rá, hogy megfigyeljék.Untitled-2

Aztán jött a hajó. És micsoda véletlen, a többiek épp azon a hajón ültek. Mi integettünk, ők fényképeztek. Majd nemsokára ők is a folyóparton lógatták a lábukat.

Lengyel fiatalok telepedtek le hozzánk. A közös zenélés néha bömbölésbe váltott át. Félő volt, hogy csendháborítás miatt gondok lesznek, ugyanis két rendőr közeledett felénk. De tíz méterre tőlünk megálltak, és a kacsák felé világítottak a zseblámpájukkal. “A kacsák miatt jöttek.” Majd el.

Premisszák:

Strasbourgban kevés a gyalogos. Jóformán több a bicikliút, mint a gyalogosoknak szánt járdaszakasz. És ott is leginkább futnak az emberek (ünnepnapokon mindenképp).

Strasbourgban sok az elhagyott bicikli. Lerobbanva állnak egy-egy oszlophoz kötve, mint akit ottfeledtek.

Strasbourgban mindenki nyugodt és türelmes.

Untitled-1

Konklúzió:

Strasbourgban nincs idő gyalogolni, nincs idő karbantartani a bicikliket, de van idő nyugodtnak és türelmesnek lenni.

Avagy más megfogalmazásban:

Strasbourgban sok időt nyernek az emberek a nyugalomra és türelemre azzal, hogy nem gyalogolnak, és nem foglalkoznak a biciklik karbantartásával.

Bertóti Johanna

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Fotó, Mi írtuk

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s