Elismerés az Advertegonak

Bár már nagyon rég volt 2013, így e bejegyzés tárgyát képező cikknek is az első örömén már rég túl vagyunk, most azonban ismét örülhetünk rajta, ugyanis Veletek még nem osztottuk meg hivatalosan: a Transindex leges évértekelőjében ugyanis az Advertego című legfrissebb bemutatónk a Legközvetlenebb előadás díjat kapta (megosztva)! Íme a bizonyíték:

DSC_5112

Ott középen két néző ül. KözvetlenÜL.

Az év színházi legjei: Don Juan ünnepélyes vacsorája, Békeidő

Ugyan Matthias Langhoff rendezését, a Don Juan ünnepélyes vacsoráját nem játszotta sokszor a kolozsvári színház, és nem is került vissza a repertoárra, a márciusban bemutatott előadás az év egyik, gondolati és esztétikai szempontból is legizgalmasabb színházi alkotása. Mondjuk a legnézőbarátabb kategóriából már kilóg (ha a néző barátja a reflektálatlan szórakozás). Hajdu Szabolcs temesvári rendezése, a Békeidő is jó példa arra, hogy intézmény is tud, ha akar, kísérletibb nyelven beszélni. Mindkettőben közös: a különleges díszlet; hogy eltérő okok miatt, de meghal a főhős; és hogy a sztori kapcsán a színház médiumáról is gondolt valamit a rendező. Akinek útjába kerül valamelyik előadás, legalább egyszer nézze meg!

Bőven akad még, amin legeltetni lehet a szemet: a sepsiszentgyörgyi HamletBocsárdi László rendezésében, például. Legendás a marosvásárhelyi Ariel színház Pentheszileia-programja (r.: Kincses Réka). A legformátumosabb fiatal rendezői dobbantás a szatmári A nyugati világ bajnoka (a fiatal rendező pedig Balogh Attila). A legközvetlenebb előadások a Váróterem Advertego-ja és a Tandem Csoport katalán-székely, továbbá összművészeti színházi projektjei. Az Erdélyi Vándorszínház a legszínházmentesebb területeken játszik, ezért ha kaszálásból hazafele összeakadnánk velük, ne siessünk haza szalonnázni, mert a legprogresszívabb népszínház marad le a listánkról (idén a Bükkfaszéki Márika – r.: Csuja László).

Legyen a színházi erő velünk a jövő évben is! ”

A teljes cikk elolvasható itt!

Csapatunk munkáját másodszor értékeli pozitívan a Transindex, Erdély legjobb portálja (na persze…).  Kaptunk egy Futottak még elismerést 2011-ben a Mit csináltál három évig? című előadásunk kapcsán. Erről itt tájékozódhat az, aki akar. Köszönjük, és gratulálunk magunknak!

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Rólunk írták

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s