Színháztábor. Györgyfalva. Szerda.

A szerdai reggel semmiben sem különbözött az azelőttiektől. A táborlakók ugyanúgy ébredtek, ugyanúgy mosták meg a fogukat, ugyanolyan táskás szemekkel ereszkedtek le a meredek csigalépcsőn az oktatás helyszínére. A reggeli sem változott, a fekete szemeteszsák még mindig ugyanabban a konyhasarokban gubbasztott, de még az ajtók is ugyanabba az irányba nyíltak, mint eddig.

Csak a téma változott. A hit napja volt a szerdai, Visky Andrej vezérletével. Az izgalmas bemelegítő után, a délelőtt tematikus gyakorlatokkal folyatódott, majd még ebédszünet előtt körbeülős beszélgetés keretében a résztevők körüljárták, kibontották a témát.

„Kicsengetés” után az oktatói terem ismét kantin hangulatot öltött. A linóleumterítős asztalok megteltek zacskókkal, befőttekkel, s mindennel, ami szem szájnak ingere. A porlevesek és mikróban sült kolbászok zagyva illata ráült a helyiségre. A szünet erejéig lábra állt a ping-pong asztal is, melyet immár Levi kiváló ütőivel koptattunk.

A szieszta után folytatódott a munka. A résztvevők a keddi jelenet folytatását igyekeztek megtalálni úgy, hogy az új fejezet immár a hit témájának feleljen meg. A jelenetről útmutatóként csak annyit: képzeljünk el egy ebédlőt, amelyben össze van zárva egy problémás család, egy pedofil fuvolatanárnő, egy drogos barátnő, egy beteg vénembert, egy elvakult hittérítő és egy marslakó. (nem könnyű a színház, viszont nehéz)

A vacsorát filmnézés követte, mely a csütörtöki témát, a tanulást vezette be. A táborlakók bánatára a hét harmadik filmjének is szomorú kimenetele volt. A mozi utáni néhány perces temetési hangulatot maffia és póker party ígéretekkel próbáltuk oldani, amiből végül hatalmas közös zenélés-éneklés kerekedett. Lefekvés előtt még egy piros-karikás Activity party fért bele, mely alatt Kazinczy apánk minden bizonnyal megfordult nyughelyén.

Mi pedig a kolozsvári vészjósló viharjelentések tudatában, a Bethlen-ház cserepeivel fejünk fölött, szemerkélő esőben csendesen szemet hunytunk.

Zsolti

Márminálunkbabám…

Gyerekek, mi lesz ebből a jelenetből?

Szünet feeling.

Hit körbejárás.

Jelenet lentről.

2 hozzászólás

Kategória: Munka

2 responses to “Színháztábor. Györgyfalva. Szerda.

  1. berkovics

    a zsolti fiú esete a tótmarival… muhahaha 😀

  2. zsandr

    ki ez a Zsolti fiú? jól ír. :)))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s