Transylvania Tour 2011 – Udvarhely – Napló 4.0

Vasárnap, az Úr napján léptünk fel Székelyudvarhely City kulturális centrumában (ahol egyébként rengeteg helyi celeb szokott megfordulni), a kúltúrházban este 7 órától, nem 8 órától hanem 7 órától, de ennyire ne rohanjunk előre az időben.  Szóval vasárnap az Úr napja, amikor az Isten is megpihent és más ember templomba megy.

Mi  autószerelőhöz és színházba megyünk, mert mi Thália istenének is elköteleztük magunkat. Autószerelőhöz azért, mert a mikrobusz első bal felfüggesztésével elöző nap történt valami, és megszerettük volna tudni legalább azt, hogy haza tudunk vele jutni Kolozsvárra, vagy sem. Hosszas telefonálás és idegeskedés után kerül szerelő, kiderül, hogy ismerős az illető (mégse olyan nagy város Udvarhely), de ami a legfontosabb, kiderül, hogy baj van, de óvatosan haza tudunk menni a mikrobusszal. Mint ahogy a VTP mondás is mondja, minden ijedtségre egy sör, ez volt a terv miután megnyugodtunk, de az esti előadás szent, így hát maradt a kávé, de gondolatban ki-ki elfogyasztotta a maga sörét. Ezek után indulás a színházba, már vártak bennünket. Gyors díszletezés, bekészülés majd jött a neheze, hang, projektor és a leghúzósabb feladat, a fények. A Sorsjáték történetében ez volt a leglátványosabb tér, mivel ekkora nagyságban még sehol sem tudtuk kivetíteni a videót. Ugyanakkor a világítás szempontjából is volt mivel dolgozni. Miután a srácok a teret berakták és a fényen kívül minden megvolt, a többiek elmentek egy relax-tourra Székelyudvarhely metropoliszába, Nándi pedig maradt a szorgalmas világosítóval, Baluval a fényeket beállítani, akinek a segítsége elengedhetetlen volt, és ez úton is köszönjük neki. Hogy a többiek ezalatt mivel foglalatoskodtak nem tudni, mire a programozás befejeződött, már megérkeztek és melegítettünk. Nagyon tetszett a tér mindnyájunknak, igazán lelkileg és testileg is készek voltunk az előadásra, amit már vártunk. Vajon, hogy fog majd menni, meg aztán benne volt az is, hogy ez a turné utolsó előadása, szerettük volna pozitív élményekkel befejezni. Az előadás jól ment, személyes véleményem szerint még jobban, mint a szentgyörgyi, de ez csak az én véleményem. Előadás után nagy taps, sok pálinka és egy hosszú út, aminek részben örültünk, mert addig is még eggyütt vagyunk. A mikróbusszal csak lassan lehetett haladni. Udvarhely-Kolozsvár rövid tőmondatokban: Udvarhely: enyhén pityókás a társaság, pálinka és sör bemelegítőnek; Szováta: rövid pihenő, újabb sörkészlet beszerzése, előkerül egy üveg pezsgő, annak elfogyasztása; Ludas: csőtörést megelőzendő olajcsere, ezt megelőzően kórusdalok éneklése illetve dalárda, csajok ordítanak, mindenki illuminált; Marosvásárhely:  rövid pihenő, újabb sörkészletek beszerzése, lányok elfáradnak, sorra elalszanak; Gyéres-Torda: az est fénypontja, éjjeli műsor a Váróterem FM műsorán, Levente és Zsolt éjszakai talkshow-t vezetnek, elsőosztályú adás, szem szárazon nem maradt; Kolozsvár: mindenki álmos, sorra kirakunk mindenkit. Sajnos ennyi volt. Kár, hogy vége. Reméljük mihamarabb újra eggyütt turnézhatunk. Felejthetetlen volt ez a pár nap.

Képbeszámoló: https://varoteremprojekt.wordpress.com/2011/05/10/kepbeszamolo-udvarhely/

1 hozzászólás

Kategória: Mi írtuk, Munka

One response to “Transylvania Tour 2011 – Udvarhely – Napló 4.0

  1. És, amint azt a fotó is mutatja, ekkor váltak el útjaink Samutól, aki kezdettől fogva velünk volt jóban-rosszban, s aki úgy gondolta, hogy szerencsét próbál a távoli germánhonban, és erdélyiként betör a német filmiparba (“Jobb filmet fogok csinálni, mint a Derikk felügyelő!” – fenyegette meg Berlint így látatlanban is), és akinek a munkája és személye máris nagyon hiányzik nekünk, de legalább reméljük, hogy szervez egy németországi VTP kiszállást, mert hallottuk, hogy ott azt jól fizetik, s megéri.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s