Szeplők szökésben

A Szabadság május 17.-i számában megjelent kritika.
Sándor Boglárka Ágnes

Szülőkkel és gyerekekkel telt meg május 15.-én, vasárnap délelőtt 11 és délután 1 órától az Ecsetgyár kisterme, ahol a Váróterem Projekt mutatta be első bábelőadását, Szökevény szeplők címmel. Lázár Ervin meséjét Hatházi András dramatizálta, Palocsay Kata egykori diákjai pedig ezúttal is maguk állították elő az előadáshoz szükséges összes kelléket, díszletet és bábokat, amelyek sajátságos derűt árasztottak.

A közönség hálásan követte Marci történetét, amely azt sugallta: mégiscsak az a legjobb, ha elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek valójában vagyunk. A mese hőse is megtanulta a leckét, miután örökös elégedetlenkedésével világgá űzte az arcán, fülén és orrán megszámolt összesen 76 szeplőjét. Kezdetben örvendezett is ennek, rá kellett jönnie azonban, hogy szeplői nélkül még a saját édesanyja sem ismeri fel, ráadásul az ismerős boltosok se adják oda neki az eddig számára félretett árut, mert a sápatag fiúcskában nem ismerik fel huncutul szeplős Marcijukat. Így aztán a szeplőtlen gyermek elkeseredésében előbb a talált tárgyak osztályán, majd a rendőrségen, aztán az önkormányzat gazdasági osztályain keresi a szökevényeket, de nyomukra nem bukkan mindaddig, amíg Mikkamakka a segítségére nem siet. Kiderül, hogy az erdőben kódorgó szeplők is szívesen visszatérnének kis gazdájukhoz, így a végén mindenki örülhet, Marci pedig megállapítja, hogy az általa csodált hősök, királyfiak, lovagok és kalózok tulajdonképpen csöppet sem vonzóak, hiszen egyikük sem szeplős.

Az előadás megvalósítói, Csepei Zsolt, Imecs Levente, Kürti Andrea, Molnár Margit, Orbán Ferenc és Visky Othniel megérdemelt sikert arattak, amely remélhetőleg biztatást is jelent a jövőre nézve, hiszen Kolozsváron mindig lesz igény ötletes, kedves, humoros bábelőadásokra.

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Rólunk írták

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s