Sorsjáték az Ecsetgyárban

A Szabadság december 15-i számában megjelent beharangozó.

Köllő Katalin

A sors úgy hozta, hogy Sorsjátékra mentem hétfő este, fogalmaznám meg mondandómat, stílusosan, ha nem lenne ebben némi csúsztatás, ugyanis nem véletlenszerűen, hanem előre megfontolt szándékkal, meghívásnak eleget téve jelentem meg azon a bizonyos eseményen. A Váróterem Projekt második bemutatója előtti sajtótájékoztatóról van szó, közelebbről. S hogy pontosan tudjuk, miről is sajtótájékoztatnak bennünket a kolozsvári alternatív színházi csoportosulás tagjai, főpróbáztak is nekünk egyet, amit mi nagyon jónéven vettünk.

A helyszín.

Ennyi bevezető után, akkor most már elmondom, miről is van szó. Az Ismered a Tejutat? című előadás után, második produkciójával jelentkezik a majdhogynem egyéves Váróterem Projekt csoport. Ezúttal is egyfajta kísérletezésnek lehetünk tanúi: az előadás Robert Cohen amerikai színházi szakember színészmesterségről szóló könyvének gyakorlatai alapján született, alapja két „tartalmatlan” párbeszéd, a többi csupa improvizáció. S hogy az ötletnek, no meg az előadásnak legyen egyfajta kerete: a sorsot (vagy a szerencsét?) hívták segítségül: minden jelenet körülményeit a Sors és a Közönség fogják eldönteni.

Aki többre kíváncsi, az menjen el december 16-án, csütörtökön este 8 órakor az Ecsetgyár második emeleti Sala Mică (Kis Terem) nevű termébe, itt kiderül minden apró részlet, a csapat tagjai szerint még „a bukás lehetősége is hatványozottan benne van” ebben az előadásban. Ha pedig a sors nem elég kegyes valakihez, és nem jut be a bemutatóra, akkor ne adja fel, másnap, december 17-én, pénteken este ugyanabban az órában szerencsét próbálhat. De a legbiztosabb mégis a jegyfoglalás lenne talán, mégpedig itt: waitingroomproject@yahoo.com e-mail címen, vagy a 0741-947215 telefonszámon SMS-ben (az üzenetnek tartalmaznia kell a helyfoglaló nevét és a jegyek számát).

A Sorsjáték című előadás helyszíne: Ecsetgyár (Henri Barbusse utca, 59–61 szám), II. emelet, Sala Mică Stúdióterem.

Szereplők: Molnár Margit, Csepei Zsolt, Imecs Levente, Vetési Nándor, Visky Andrej. Közreműködők: Kürti Andrea, Márton László, Visky Othniel, Visky Sámuel. Rendező: Hatházi András

Az előadás a Váróterem Projekt és a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának közös produkciója.

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Rólunk írták

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s