Váróterem Projekt – Prima trupă independentă de teatru de limba maghiară din Cluj Napoca

A Zile şi Nopţi október 22-28-i számában megjelent cikk.

În primăvara anului 2009 a luat naştere ideea unei grupări teatrale. Munca pentru a înfiinţa Asociaţia WaitingRoom Project a fost depusă de către Csepei Zsolt, Imecs Levente şi Visky Andrej. Toţi trei erau proaspăt absolvenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Teatru şi Televiziune, specializare actorie. În ambianţa lor exista o cerere pentru un teatru mult mai apropiat de public, care era capabilă de a se reînnoi prin limbaj, formă şi idei. Această recunoaştere i-a detereminat să creeze o grupare teatrală independentă, care pe lângă cercetarea propriilor mijloace artistice, putea oferi şansa unor tinere talente pentru dezvoltare şi autoexprimare în domeniul teatrului. Aşa a luat naştere prima trupă independentă de limba maghiară din Cluj Napoca, Váróterem Projekt (WaitingRoom Project).

Sala de aşteptare (váróterem) este un loc de întâlniri. Aici se întâlnesc necunoscuţi, sau dimpotrivă, prieteni vechi. E locul unde timpul capătă noi dimensiuni, cele ale aşteptării. De aici ideea numelui pentru proiectul de teatru indepent.

Prin Sala independentă de Teatru, Sala Mică, primul teatru independent din Cluj şi-a putut susţine premiera în cadrul Centrului Cultural Independent, Fabrica de Pensule, în 23 aprilie 2010 cu spectacolul Cunoşti Calea Lactee? de Karl Wittlinger. Până în prezent, spectacolul a avut 5 reprezentaţii cu sală plină.

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Rólunk írták

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s