Hullamosók az Ecsetgyárban

A manna.ro weboldalon megjelent beharangozó.

Elfeledett szerző elfeledett darabját mutatják be a kolozsvári művészlaborban. Ismered a tejutat?

A Váróterem Projekt nevű társulat tagjaival beszélgettünk a kortárs pezsgést beindító kolozsvári Ecsetgyár Kulturális Központban. A frissen végzett színisekből álló társulat Karl Wittlinger: Ismered a tejutat? című darabját viszi a Kisterem színpadára.

A Visky Andrej és Imecs Levente főszereplésével és rendezésében készülő darab szűk célközönsége a mai társadalomban helyét nem lelő fiatal, tágabb közönsége pedig bárki, aki kíváncsi arra, mit kezd két öngyilkos egyikük élettörténetével, amit a hullaházban találnak meg. A darab idő- és jelentéssíkjainak keveredése teljes nézőt kíván, a meglepetés és a jutalom azonban nem marad el.

A négyszereplős (a már említettek mellett Csepei Zsolt és Vetési Nándor hullamosót játszik) darabbal debütáló társulat a főiskolás barátságok meghosszabbításaként jött létre, tagjain látszik, hogy egy húron pendülnek. A mű iránti érdeklődésük is a főiskolás évekből származik, eredetileg egy két szereplős drámára vonatkozó házi feladat keretében foglalkoztak a művel. A srácok tudják, mit csinálnak: az eredeti művet saját szájuk íze szerint újraszabták, mondanivalóját íratlan ars poeticájukhoz igazították.

Cutting edge kortárs színház potom tíz lejért egyetemistáknak,másoknak 15 lej. Jegyeket foglalni a Projekt weboldalán lehet. Bemutató pénteken, az Ecsetgyár (Henri Barbusse utca 59-61) Kistermében este 8 órától, ha nem érsz rá, jövő csütörtökön újra próbálkozhatsz. A tervek szerint az előadást kéthetente játsszák.

Hozzászólás

Kategória: Rólunk írták

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s